Os Hageservice AS | Vi hjelper med alt innen hage i Os, Bergen, Fusa og Tysnes

Ferdigplen

Den største fordelen med ferdigplen er at det blir fort grønt. Allerede etter to til tre uker er plenen klar til bruk, og ferdigplen er like solid som annen plen. Vi i Os Hageservice AS tilbyr plen til kunder i Bergen, Os og i Fusa.

Selv om det er fristende å bare rulle ut plenen, er det forarbeidet som avgjør om du får en fin ferdigplen. Vi hjelper til med forarbeidet og oppmålingen for å vite hvilken mengde man trenger av ferdigplen. Selv om en ferdigplen kommer med et jordlag, er det likevel viktig å legge ut et sjikt med jord, selv om man har bestemt seg for å legge ferdigplenen oppå en eksisterende plen.

Dersom man legger ferdigplen oppå en allerede eksisterende plen, anbefales det minimum fem centimeter vekstjord. Dersom man skal legge ferdigplen oppe på gammel plen, skal man være klar over at den gamle vil råtne etter hvert, og det kan innebære at den nye plenen kan bli litt humpete. Ønsker man å unngå dette, må den gamle plenen fjernes helt, deretter legge på vekstjord, før ferdigplen rulles ut til slutt.

Vanning er viktig, men det må ikke overdrives. Ferdigplen har behov for vanning straks etter legging. Vann godt (rotbløyte) annen hver dag. Det er mest gunstig å vanne om natten.

Sedum er lavtvoksende og teppedannende. Sedummattene består av et teppe med planter, vekstsubstrat og kokosmatten de vokser i. Sedum er ekstremt hardfør og kan klare seg uten vann og næringstilførsel. Dette gjør at sedum kan etablere seg og overleve på meget skrinne vokseplasser som andre planter ikke vil klare seg. Sedummattene kan legges rett på fingrus eller subbus. Bruk en duk (veiduk kl. IV) under mattene for å hindre oppspiring av ugress. Sedum varierer i form, frodighet og farge avhengig av årstid, nedbør, næringstilgang og artene i mattene. Bladene er vel så vakre som blomstene.

For mer informasjon om våre planter, ta kontakt med oss i Os Hageservice AS. Vi tar også oppdrag i Bergen og omegn, Fusa og i Tysnes.

FOTOGALLERI