Os Hageservice AS | Vi hjelper med alt innen hage i Os, Bergen, Fusa og Tysnes

Sedummatter

Sedumen vi leverer kommer på kokosmatter eller på kassetter og består av flere bergknapper. Sedum brukes mest på tak, i bed i skråninger, i/ på mur m.m. Bruksområdene er mange, så det er bare fantasien som setter grenser.
Vi har god erfaring på sedummatter og kan vise til mange fornøyde kunder i Os, Bergen, Tysnes og i Fusa.

Anleggsgartner Bergen

SEDUM tilhører Bergknappfamilien (Crassulaceae) og har planter med saftige og tykke blader. Sedum er en flerårig eller ett- til toårig plante som ofte er uten jordstengler, men som har bladskudd som overvintrer. Trives på berg og bakke fra kysten og opp til 1200 m.o.h.

Sedum er lavtvoksende og teppedannende. Sedummattene består av et teppe med planter, vekstsubstrat og kokosmatten de vokser i. Sedum er ekstremt hardfør og kan klare seg uten vann og næringstilførsel. Dette gjør at sedum kan etablere seg og overleve på meget skrinne vokseplasser som andre planter ikke vil klare seg. Sedummattene kan legges rett på fingrus eller subbus. Bruk en duk (veiduk kl. IV) under mattene for å hindre oppspiring av ugress. Sedum varierer i form, frodighet og farge avhengig av årstid, nedbør, næringstilgang og artene i mattene. Bladene er vel så vakre som blomstene.

For mer informasjon om våre planter, ta kontakt med oss i Os Hageservice AS.
Vi tar også oppdrag i Bergen og omegn, Fusa og i Tysnes.
Les mer

FOTOGALLERI