Os Hageservice AS | Vi hjelper med alt innen hage i Os, Bergen, Fusa og Tysnes

Belegningsstein

Steinlegging i form av belegningsstein er blitt mer og mer vanlig på gårdsplasser, uteplasser og i hager. Belegningsstein er nyprodusert stein som finnes i en rekke størrelser, farger og med ulike overflater. Dette er stein som gir en jevn og brukervennlig overflate og i tillegg et tidsriktig preg på eiendommen. Os Hageservice AS har mange fornøyde kunder i Bergen, Os, Fusa og Tysnes

Den tromlede belegningssteinen er svært populær, på grunn av sin karakteristiske ujevne form. Belegningsstein tromles for å få den ru i formen og røff i kantene. Tromlet stein passer i de aller fleste miljøer. Den er velegnet både til nye moderne hustyper og til eldre ærverdige villaer.

Utromlet belegningsstein har ikke vært igjennom en trommelprosess hvor den er blitt rustikk og «gammel». Utromlet belegningsstein fremstår derfor som «ny» med glatte overflater og fine avrundede kanter. Belegningsstein, både tromlet og utromlet leveres i mange forskjellige fargenyanser, både helfarget og fargemix. Brunmix, Gråmix, Rødmix er de vanligste. Det finnes også mange ulike størrelser og ulike former på steinen.

Trenger du belegningsstein har du kommet til riktig leverandør. Vi fokuserer på å levere våre produkter med stor vekt på miljø, økonomi og fleksibilitet.
Om du lurer på noe, eller om du ønsker pris på et prosjekt, ta kontakt med oss i Os Hageservice for en uforpliktende prat. Vi har lang erfaring med legging av belegningsstein og kan helt sikker være behjelpelig med gode råd til deg.

FOTOGALLERI
Os Hageservice AS

Fakta
Belegningstein

Belegningsstein er betongstein som brukes til dekker. Den er svært slitesterk, tåler høye laster over tid (i motsetning til asfalt som siger) og er motstandsdyktig mot petroleumsprodukter. Dette gjør den velegnet til oppstillingsplasser for fly, parkeringsplasser og bensinstasjoner.

På gater og veier brukes belegningsstein ofte til merking på grunn av store variasjonsmuligheter med form og farge. Hvis områdene som skal dekkes er store og det skal brukes ensartede produkter, kan steinene legges maskinelt med leggemaskin. Denne legger hele «brett» om gangen og kan komme opp i 1000 m² per dag, men tilpasninger rundt rister og annet må gjøres manuelt. Etter legging blir dekket fuget og komprimert.

Belegningssteinen kan ha en rekke ulike former. Til svakt belastede dekker kan rektangulær stein brukes, men dekker som utsettes for bremsekrefter, vridningskrefter og store laster, blir gjerne utført med låsestein som har en slik form at de griper inn i hverandre og forhindrer relativ bevegelse. Steinen er utført med fas (skråkant) som lager et drenerende kanalsystem på det ferdige dekket. Fasen kan reduseres for å få ned dekkstøyen, men i noen tilfeller er støyen ønskelig som et varsel om tunneler, rundkjøringer, retardasjonsfelt, med mer.

Kilde